Preporod 7 – Intuicija, čuječnost, predaja in zaupanje

180,00 

Človek ni samo fizično, ampak tudi duhovno, energetsko bitje in da je zanj povezava z duhovnim svetom prav tako pomembna kot z zemeljskim, če želi delovati v ravnovesju in biti sposoben uresničiti svoje potenciale. Pregledali bomo prostora 6. in 7., čelne in kronske čakre, se povezali s svojo intuicijo in resnico, ter se naučili z zaupanjem ter brez strahu vstopati na višje duhovne nivoje. Pogled na svet, nase in svoje težave postanejo veliko bolj jasni, če smo zmožni na njih pogledati s te stopnje.

Šifra: NRPREPOROD07 Kategorija:

Človek ni samo fizično, ampak tudi duhovno, energetsko bitje in da je zanj povezava z duhovnim svetom prav tako pomembna kot z zemeljskim, če želi delovati v ravnovesju in biti sposoben uresničiti svoje potenciale. Pregledali bomo prostora 6. in 7., čelne in kronske čakre, se povezali s svojo intuicijo in resnico, ter se naučili z zaupanjem ter brez strahu vstopati na višje duhovne nivoje. Pogled na svet, nase in svoje težave postanejo veliko bolj jasni, če smo zmožni na njih pogledati s te stopnje.

Vsebina 7. predavanja se nanaša na področje 6. in 7. čakre, zmožnosti predaje in zaupanja življenju, podrobno pa bomo govorili tudi o intuiciji. Zajema podrobne razlage o:

​​

  • razlaga 6. in 7. čakre
  • razvoj intuicije
  • proces za aktivacijo 6. čakre 
  • mentalno zdravje in blokade 6. in 7. čakre
  • strahovi povezani s 6. in 7. čakro
  • meditacija za spoznanje resnice o sebi

Razvoj intuicije

Intuicija ni instinkt ali nagon, še manj pa je intuicija naše mnenje o neki stvari. Intuicija je glas naše duše. Največkrat jo povezujemo s pojmi kot so šesti čut, notranji glas, podzavest in slutnja. Gre za poseben psihološki pojav, ko se v nas prebudi neko védenje o nekom ali nečem brez kakršnegakoli predznanja ali izkušenj. Pri tem pa so pogosto prisotni tudi različni občutki, na primer ko začutimo, da nekaj ni v redu ali da nečesa ne bi smeli narediti. Včasih se nam celo naježi koža, občutimo mravljince na koži ali pa nam nenadoma postane slabo. Intuicijo ljudje  zaznavamo na več načinov, ti pa se med seboj povezujejo, naučili se bomo, kako ji prisluhniti in zakaj je za nas pomembno, da jo razvijamo. 

Razlaga 6. čakre

6. čakra ali tretje oko leži sredi sredi čela, nad nosnim korenom.  Nadzoruje vse ostale čakre (kot hipofiza v telesu, ki uravnava delovanje drugih žlez- celoten hormonski sistem). Šesta čakra je center naših terciarnih čustev – univerzalne ljubezni, ki temelji na sprejemanju in podpiranju vseh živih bitij, in na zavesti, da smo na neki ravni vsi in vse med seboj povezani. Je središče razuma, inteligence in sekundarne pozornosti, vizualizacije in razumevanja mentalnih konceptov. Na tej stopnički začnemo razlikovati med tem, kako vidimo svet in med tem, kakšen mislimo, da bi moral biti. Omogoča nam čistejši pogled skozi zaveso materialnega sveta v katerem se nahajamo, ki je poln iluzij. Je središče intelektualnih sposobnosti in veščin, budnosti in osredotočenja ter dojemanja in vedenja. To stopnjo je možno doseči le skozi odprt um. Tretje oko je oko modrosti, ki zre v svet energij (kjer ni časa in prostora). V tem središču odkrivamo, kaj pomeni »razumeti« ter »vedeti«. Ta čakra se razvija od 7. do 12. leta, v času ko otrok komunicira in raziskuje okolje, oblikuje notranjo sliko sveta in svoje mesto v njem, spoznava vzorce, razvije psihično občutljivost in dojemanje sveta z odprtim umom. Nikakor ne razveljavljajmo njegovega dojemanja, pustimo ga, da razvija svojo domišljijo.

 

Razlaga 7. čakre 

Glavna funkcija te čakre je povezava s prepoznavanjem našega duhovnega bistva. Nahaja se na vrhu glave, zato ji pravimo tudi kronska čakra. Vedeti morate, da se sedma čakra popolnoma razvije šele takrat, ko so preostale čakre dovolj harmonično razvite in odprte. Vaš duhovni razvoj pa mora potekati spontano, ne morete ga doseči s silo.

7. čakra se imenuje božanska ali kronska čakra (tudi čakra usode), ker je povezana z višjo zavestjo, s samim izvorom. Povezuje nas z različnimi kozmičnimi viri (kakor svetlobni steber). Je vhod za življenjsko energijo in ta se skozenj stalno vliva v naš energijski sistem – skozi njo kanaliziramo energijo iz vesolja. Je sedež duha, središče življenja in čistega zavedanja, zavesti, ki je izvor vsega. Je središče preudarnosti in služenja, duhovnosti ter razumevanja duhovnega in okultnega. Uravnoveša notranje in zunanje življenje – od nje je odvisna naša vpetost v neskončno razsežnost življenja. Pomaga nam vzpostaviti stik s svojim višjim jazom,  z vesoljem,  z Bogom.  Skozi to čakro imamo direktno povezavo s transcendentno dimenzijo življenja. Jogi lahko skozi njo zapusti telo. Predstavlja najčistejšo energijo. Vsako bitje, ki se zaveda, da ima vsakdo od nas božje lastnosti, ima to čakro zelo razvito.

Strahovi povezani s 6. in 7. čakro

Tukaj se pogosto pojavljajo strah pred oceno (kritiko), pred disciplino, pred zaupati sebi in drugim in pred temnimi platmi značajev drugih ljudi. Močna sta tudi strah pred izgubo in smrtjo. Lahko se bojimo lastnih sposobnosti in moči, se bojimo uspeha, bojimo se raziskati in spoznati svojo notranjost, ker imamo strah in odpor pred svojo temno – senčno stranjo. Lahko nas je strah, ker smo prepričani, da nismo inteligentni, po drugi strani pa strah, da bomo zlorabili svojo intelektualno moč. Lahko občutimo strah pred “odpreti se” in strah pred videnjem resnice (smo v miselni megli). Lahko je prisoten tudi strah pred zvokom. Še nekaj strahov, ki jih najdemo tu so: prepustiti se višji zavesti, strah pred izgubo ega -identitete, strah pred norostjo, strah, da bi izgubili povezavo s fizičnim svetom in ljudmi ali da bi ostali sami. Strah pred lastnim razvojem in spoznavanjem samega sebe.

Mentalno zdravje in blokade 6. in 7. čakre

Na duševno-duhovni ravni se motnje in blokade kažejo v obliki različnih frustracij, strahov, občutka brezciljnosti in nesmisla ter težav s koncentracijo. O bolezenski depresiji lahko govorimo takrat, kadar je obdobje nižje ravni energije in nižjih sposobnosti ves čas prisotno in onemogoča normalno življenje. O naravni depresiji govorimo takrat, ko skladno z naravo v jeseni padamo v naraven proces deficita energije. Ne dobimo toliko stika s soncem kot poleti in to vpliva na naš nivo energije. Narava gre v počitek in mi z njo.

Pri bolezenski depresiji je vzrok v tem, da ne sprejemamo realnosti, nekaj nam ni všeč in se temu upiramo, za to stanje takrat krivimo druge in zunanje situacije. Torej izhod je sprejeti odgovornost za svoje življenje, sprejeti tudi stanje depresije, ki je samo stanje, ker v kolikor zanikamo to ali se temu dejstvu upiramo, s tem samo podaljšujemo agonijo. Najbolj pomembno je sprejeti situacijo, svoje življenje, izkušnjo v tem življenju in učenje, ki mi ga je ta situacija stanja depresije prinesla. Obstaja tudi bolj kompleksen razlog za depresijo, npr. če je kdo v družini naredil samomor ali so bili prisotni izzvani splavi. Ker je to početje enako ubijanju ljubezni v sebi, ustvari deficit ljubezni, zaradi česa se pojača samodestrukcija in nezadovoljstvo z življenjem. 

Do blokad teh dveh čaker lahko pride naprimer, če kot otroci živimo v družbi, kjer je duhovnost zasmehovana in kjer je na pedestal postavljena znanost in vera v 5 čutov – tako od malega nismo povezani s svojo duhovnostjo, nimamo kozmičnega občutja in ne razumemo ljudi, ko govorijo o svojih duhovnih izkušnjah. Ker so otroci bolj povezani z duhovnim svetom, se pogosto dogaja, da nam pričajo o videnju pojavov in oseb, ki s prostim očesom niso vidne. Če se starši bojijo neznanega in otrokom ne verjamejo ter jih celo grajajo za njihovo zaznavanje nevidnega sveta, se otroci čustveno zaprejo.

Proces za aktivacijo 6. čakre in proces za spoznanje resnice o sebi

Vodim vas skozi proces, v katerem se potopimo v prostor 6. čakre, v morje kozmičnih energij in višjega zaznavanja, ter proces za spoznavanje in srečanje s svojim pravim, duhovnim jazom.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.