Preporod 2 – Temelj za razumevanje sebe in družine

180,00 

Skozi drugo predavanje se učimo razumeti kako ustvarjamo in prevzemamo škodljive vzorce, prepričanja, odvisnosti, ter kako iz njih izstopiti. Poglobimo se tudi v naš odnos do denarja, ki smo si ga izoblikovali, ter kakšne vloge v družini zasedamo na nezaveden način že od otroštva in kako nas to omejuje še danes. Tako vzorci, prepričanja in vloge, ki jih nosimo s sabo na dnevni ravni diktirajo naše reakcije, čustvovanje, mišljenje, dojemanje sveta in vse naše odnose.

Šifra: NRPREPOROD02 Kategorija:

Skozi drugo predavanje se učimo razumeti kako ustvarjamo in prevzemamo škodljive vzorce, prepričanja, odvisnosti, ter kako iz njih izstopiti. Poglobimo se tudi v naš odnos do denarja, ki smo si ga izoblikovali, ter kakšne vloge v družini zasedamo na nezaveden način že od otroštva in kako nas to omejuje še danes. Tako vzorci, prepričanja in vloge, ki jih nosimo s sabo na dnevni ravni diktirajo naše reakcije, čustvovanje, mišljenje, dojemanje sveta in vse naše odnose. 

Vsebina drugega predavanja je osnovno znanje o razumevanje sebe in naše družine. Zajema podrobne razlage o:

  • proces Axis mundi
  • kako nastajajo vzorci
  • vloge v družini
  • primeri vlog iz življenja
  • razlaga 1. čakra
  • voden proces povezan s starši

Proces Axis Mundi

Človek kot celota je spoj neba in Zemlje, za svoj obstoj potrebuje zrak, vodo, hrano, prav tako pa črpa energije iz svoje okolice, iz Zemlje ter iz neba oziroma iz božanskega, iz kjer prejema duhovno energijo, ki bi ji lahko rekli duhovna hrana. Obe energiji, duhovna ter Zemeljska sta enako pomembni za naš obstoj in optimalno delovanje, tako fizično, kot mentalno in čustveno. Axis Mundi je proces, v katerem se povežemo z obema energijama. Postavimo se v steber, kanal teh dveh energij, kar pa v našem telesu povzroči občutek »osrediščenosti«, tesne povezanosti z Zemljo in odprtost proti nebu. Energijska pretočnost in povezanost sta temeljni za pravilno delovanje čaker. Axis mundi je proces, s katerim se hkrati prizemljimo in povežemo s svojim duhovnim svetom in je učinkovit način za pridobivanje dodatne energije, ki jo potrebujemo za delovanje na dnevni ravni, a še pomembneje, potrebovali jo bomo pri nadalnjem delu na sebi. 

Kako nastajajo vzorci?

Najbrž se strinjate, da če nekaj ponavljamo dovolj dolgo, to postane navada in velikokrat tudi pravilo. Če nekaj počnejo vsi, tudi to postopoma postane pravilo in tudi če za nas to ni dobro, sčasoma postane za ljudi sprejemljivo. Ravno tako kot smo določene vzorce pridobili, se jih lahko tudi znebimo. Res pa je, da se jih bomo znebili le z zavedanjem, katera omejujoča prepričanja nosimo v sebi tudi sami. Šele takrat, ko se nečesa zavemo in ugotovimo, da si tega ne želimo, lahko spoznamo, kaj bi radi in česa zase ne želimo več. Zavedanje tega, česar nočemo je odločilni korak do spremembe. Rešitev je v tem, da se najprej odpovemo potrebi po določenem ravnanju in spremenili bomo vzorec ravnanj, ki nam ni všeč in vse to, na kar nismo ponosni. Zdaj se že zavedamo, da vse našteto od nas kopirajo tudi naši otroci. Ko začnemo zdraviti sebe, zdravimo in razbremenjujemo tudi svoje otroke in vnuke teh zapisov in vzorcev zato, da se naši potomci ne bodo več rabili ukvarjati z istimi vzorci, da ti slabi odnosi ne bodo več potovali naprej, odnosi, ki tudi meni niso prijetni. In predvsem si to želimo spremeniti zaradi sebe, otroci so lahko samo dodaten motivator.

Ta tečaj vas opremi z orodji kako si pomagati izstopiti iz vzorcev, ki vas omejujejo.

Vloge v družini

Zelo zanimivo področje pri spoznavanju sebe je prepoznavanje naše družinske dinamike in vlog v družini, ki jih nezavedno igramo vsi. Preprosti primeri teh vlog in njihovih fukcij so razloženi v predavanju in zagotovo se boste prepoznali v kateri od njih, morda celo v večih. Vloga, in s tem breme, ki ga kot otrok podzavestno prevzamemo nase ima lahko funkcijo obrambnega mehanizma, ali pa služi kot kompenzacija za konflikte v otrokovem družinskem okolju, česar pa seveda noben otrok naj ne bi prevzemal nase, a se nam to vseeno zgodi avtomatsko. Razumevanje vlog v družini nam osvetli novo videnje in razumevanje sebe, prav tako pa tudi celotne družinske dinamike. Umaknemo se korak nazaj in nase ter na družinsko dramo pogledamo kot opazovalec, kar nam omogoča uvid v realno sliko v kateri se nahajamo in kaj lahko naredimo, da iz svoje vloge iztopimo. 

Razlaga 1. čakre

Drugo predavanje vsebuje poglobljeno spoznavanje prve čakre, ki je temelj in baza podatkov: vzorcev, karme, tradicij, doma, družine, družbe ter miselnih in čustvenih vzorcev. Vsebuje tudi zapis vsega kar smo gledali kot otroci, najpomembneje odnos med starši – kar smo poskenirali, se naučili in ponovili od staršev je sedaj vodilo za naše lastne odnose, tako do sebe kot do ostalih živih bitij. Od delovanja 1.čakre je odvisna stabilnost naše volje in življenja. Je osnova celotnega ustroja ter oskrbovalka energije za vse ostale čakre po poti glavnega energetskega toka navzgor. Je kot sidro, ki nas zasidra globoko v center Zemeljske energije. Drži nas v sedanjosti, da se zavedamo preživetja v tem svetu in da smo sposobni poskrbeti za svoje potrebe in želje. V tej čakri so skrite tudi blokade povezane z denarjem in zapis o našem odnosu do njega.

Voden proces samozdravljenja  

Vodim vas v proces čiščenja podzavesti pri kateremu ozavestimo travme, vzorce, primanjkljaje in potlačena čustva iz otroštva. S pomočjo vodenega procesa se boste razbremenili tistega, kar se je v vas nabiralo do zdaj in vas tišči, zadihali boste s polnimi pljuči. 

Ravno tako naredimo proces, s katerim  se povežemo s svojim srcem, telesom, svojo dušo in resnico.

Einsten je rekel: “Blaznost je vedno znova ponavljati eno in isto stvar in pričakovati drugačne rezultate.”

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.