Preporod 4 – Center ega in strah živeti sebe

180,00 

4. predavanje je namenjeno ne samo 3. čakri, ki ji drugače pravimo tudi Solarni pleksus, temveč vam bom razložila tudi kako delujejo naš UM, podzavest in nadzavest, ki so povezani s 3. čakro. Pravo tako si bomo ogledali, katere blokade in vzorce, ki jih ta čakra vsebuje prepoznamo tudi pri sebi.

Šifra: NRPREPOROD04 Kategorija:

4. predavanje je namenjeno ne samo 3. čakri, ki ji drugače pravimo tudi Solarni pleksus, temveč vam bom razložila tudi kako delujejo naš UM, podzavest in nadzavest, ki so povezani s 3. čakro. Pravo tako si bomo ogledali, katere blokade in vzorce, ki jih ta čakra vsebuje prepoznamo tudi pri sebi. 

Vsebina 4. predavanja pokriva področje 3. čakre  Zajema podrobne razlage o:

  • razlaga 3. čakre
  • ego in potreba po kontroli
  • meditacija za namestitev ljubezni in transformacijo vzorcev
  • zakaj so čustva potrebna,
  • zavest, podzavest, nadzavest
  • meditacija KDO SEM

Razlaga 3. čakre

Sistem čaker predstavlja tudi stopnje zavesti in zavedanja, ki se po stopničkah viša z vsako čakro, od 1 do 7, od Zemeljskega k duhovnemu. Z razumevanjem in čiščenjem teh naših energijskih centrov, postopoma raste tudi naša zavest. Tretja čakra deluje v elementu ognja na stopnji našega mentala in je gonilna sila za vse ostale čakre. Tretja čakra je povezana z močjo, z lastno močjo – od njenega delovanja je odvisno koliko se počutim suverenega, koliko imam želja, ki bi jih rad udejanjil in ali sem jih zmožen uresničiti. V tej čakri pa se srečamo tudi z našim Egom, ki tu prebiva. Prav Ego je tisti, ki nas rad spravlja v težave in začarane kroge slabih navad. Naša naloga je, da ga znamo prepoznati in ga ločiti od svojega bistva, svoje duše, ter ga z dvigom zavesti preseči. Moč tretje čakre je pomembna pri delu na sebi, kajti ko se odločimo, da bomo nekaj spremenili in razrešil pri sebi, takrat potrebujemo energijo 3. čakre, ki nas podpira, da to res lahko naredimo.

Kontrola, nadzor in ego

Škodljiva sta predvsem vzorca kontrole in nadzora, ki nikomur prav nič ne koristita. Dobro je ozavestiti, da dokler delujemo s kontrolo in nadzorom, to pomeni da se ne prepuščamo življenju in ljubezni, če pa se želim prepustiti, se počutiti bolj razbremenjen, bolj svoboden in imeti več energije, se je dobro prepustiti toku življenju. Upiranje temu toku nam ne prinese nič drugega kot izgubo energije in zagrenjenost. Iz tega energetskega centra izvira tudi potreba po IMETI PRAV. Večji in bolj zgoščen kot je ta vzorec v meni, bolj sem zaprt, težje sprejemam svojo okolico in realno situacijo, ravno to zavedanje pa je zelo pomemben element pri delu na sebi. Ta vzorec, ki ga najdemo v 3. čakri, me dela togega, težkega ter neprijetnega zase in okolico. Pomembno je, da ste zelo iskreni do sebe in da si priznate, če tudi sami kontrolirate ali nadzorujete, bodisi sebe, situacije, otroke ali druge ljudi. Šele ko si to priznate, potem lahko to zares spremenite in transformirate, ter se s tem povzpnete še stopničko višje.

Strahovi in blokade, ki blokirajo 3. čakro

V pleksusu so zapisani strahovi, tudi strahovi, ki smo jih doživljali kot otrok. Vsi se najpogosteje srečujemo prav s kontrolo in potrebo po nadzoru, obe te potrebi pa izvirata iz strahu. Če kontrolo in nadzor uporabljamo za svoj um, da konstruktivno nadzorujemo svoje odzive in reakcije, je to v redu in koristno za nas. Če pa začnemo nadzorovati in kontrolirati ljudi okoli sebe, nam to slej kot prej začne kvariti odnose. Tega si zagotovo nihče od nas ne želi. Tudi konstantna potreba po nadzoru situacij, ki naj bi se nam dogajale v življenju, tega toka ne moremo kontrolirati, ker se vsakemu vse dogaja po planu duše in ne po planu želja ali predstav našega uma. Prej kot se bomo zavedli vseh blokad in strahov ter jih začeli odstranjevati, prej bomo lahko zaživeli svoje življenje bolj lahkotno, v skladu z namenom svoje duše. 

Čustva 

Imamo nad svojim čustvovanjem kaj nadzora, ali čustva samo nenadzorovano bruhajo iz nas? Naučiti se moramo prepoznavati svoja čustva in njihovega pravega načina izražanja, to pomeni ujeti pravi trenutek- zavedanje, da se mi naučimo voditi svoja čustva in ne da čustva vodijo nas. Pri ljudeh, ki čustva izrazito nezavedujoče izkazujejo je telo v stalnem gibanju in zato pogosto tudi v neravnovesju, zato je tako pomembno prepoznati te svoje čustvene izbruhe, da bi jih lahko zavestno preobražali. Vprašati se moramo o razlogih, ki vodijo do takih izbruhov – kaj je ta mehanizem, ki leži za čustvom? S pomočjo te čakre mentalno razumemo čustva in imam možnost zaživeti izpolnjeno emocionalno življenje, ne da bi nas preplavljala kakršna koli čustva. Velika razlika je tudi v doživljanju trenutnih čustvenih odzivov, ki so primerni situaciji in pa dolgotrajnemu utapljanju v negativnih čustvih. Pogovorimo se o škodi, ki jo takšna čustva zadajajo našemu telesu, zakaj je temu tako in kako jih preobraziti. Nekaj najbol pogostih destruktivnih čustvenih stanj so: občutki krivde, bodisi, da te je nekdo drug potisnil v to da si se za nekaj počutil kriv, ali pa se kriviš sam in se tudi obsojaš, užaljenost in prizadetost, najbol telesu škodljiva od vseh pa je jeza. Nepredelana jeza vpliva na stanje želodca, povzroča bolečine, vnetja, rane ali preveč kisline na tem predelu kadar smo v blokadi.

Podzavest, zavest in nadzavest

Spoznavali bomo razlike in funkcije naše zavesti, podzavesti in nadzavesti. Podzavestna raven je tista, v kateri so naloženi vsi avtomatski procesi, to pomeni, vse kar telo potrebuje, da lahko sploh deluje. V njej so skladiščene tudi karmične vsebine, vse kar naša duša prinaša s seboj iz prejšnjih življenj, kar smo doživljali v trebuhu in kar smo podedovali od prednikov in posnemali od staršev. Vsi te programi delujejo v ozadju nezavedno. Na zavestni ravni pa sami ustvarjamo svojo realnost. Zavest uporablja kopico orodij da lahko obvladuje tisto čemur rečemo stvarnost. Uporablja razum, čustva, občutke, spomin, intuicijo in vse čute, tudi tiste višje. Višja zavest pa je pravzaprav raven popolne ustvarjalnosti, popolne zbranosti, takrat se zgodi premik v območje čistega bivanja, to je stanje bivanja najvišjega vira, stvarstva v nas. Enim to stanje uspe doseči skozi meditacijo, drugim med molitvijo, lahko skozi obrede, plese, vsi pa ga doživimo skozi proces smrti in takrat prepoznamo resnico o sebi, kdo smo v samem bistvu.

Vodena meditacija KDO SEM

Peljem vas skozi procese odkrivanja in transformacije škodljivih vzorcev v 3. čakri, za povezovanja s samim seboj in širjenje obzorja vaše zavesti onkraj vašega uma.