Preporod 3 – Lastna vrednost in partnerski odnosi

180,00 

V 3. predavanju se bomo še globje podali v razumevanje sebe, v sestavo vseh plasti, ki nas definirajo kot človeško bitje. Raziskovali bomo področja bivanja, ki jih pokriva 2. čakra, ki ji pravimo tudi spolna čakra. Dotaknili se bomo teme samospoštovanja in lastne vrednosti, skozi vodene procese pa se bomo še bolj poglobili v čutenje samega sebe in spoznali, kako lahko postanemo sam svoj zdravnik.

Šifra: NRPREPOROD03 Kategorija:

V 3. predavanju se bomo še globje podali v razumevanje sebe, v sestavo vseh plasti, ki nas definirajo kot človeško bitje. Raziskovali bomo področja bivanja, ki jih pokriva 2. čakra, ki ji pravimo tudi spolna čakra. Dotaknili se bomo teme samospoštovanja in lastne vrednosti, skozi vodene procese pa se bomo še bolj poglobili v čutenje samega sebe in spoznali, kako lahko postanemo sam svoj zdravnik. 

Vsebina tretjega predavanja zajema analizo odnosa do sebe in partnerskih odnosov. Zajema podrobne razlage o:

  • razlaga 2. čakre, 
  • meditacija za stik s seboj
  • razlaga čustev, kako vplivajo na telo in zakaj zbolimo
  • odnosi
  • kdo je človek, kako duša komunicira preko telesa, občutkov
  • zakaj izgubljamo energijo
  • proces za 2. čakro transformacija podzavestnih vzorcev
  • meditacija za ozaveščanje svoje resnične narave

Razlaga 2. čakre 

Druga čakra predstavlja tudi sedež telesnosti, čutnosti, odnosa do sebe in do drugih. Vse to doživljamo skozi naših pet čutil in skozi ta proces ustvarjamo odnos do sebe, do drugega, do sveta. Vzorci in blokade v tej čakri, ki smo jih akumulirali skozi življenje, lahko izkrivljajo našo percepcijo in realno dojemanje teh vsebin.  Vsebina te čakre nam pokaže tudi odnos do lastnega telesa in njegovega delovanja, v kolikšni meri smo sposobni sprejemati telo ki ga imamo v vseh obdobjih njegovega obstoja, govori pa tudi o našem doživljanju spolnosti, čutnosti in življenjskih užitkov. Vprašajmo se, koliko si zares dopustimo uživati svoje življenje? Spoznali bomo kaj je vse tisto, ki nas pri tem omejuje in kaj vse lahko naredimo, da izboljšamo delovanje in pretočnost spolne čakre. 

Lastna vrednost in samospoštovanje

Samospoštovanje in zdrav odnos do sebe je temelj za vse ostale odnose v naših življenjih. Toliko kot smo sposobni ceniti in sprejemati sebe, toliko ljubezni, kot smo sposobni nameniti sami sebi, le toliko je lahko prejmemo in namenimo tudi drugim. Opazovali bomo svoj odnos tako do dajanja, kot tudi do prejemanja ljubezni. Na eni strani zapiranje pred ljubeznijo, na drugi strani pa brezmejna skrb in vdanost, da pomagamo drugim ljudem kot vrednota, ki je je za človeka od nekdaj bila zelo cenjena. Resnica pa je, da nas bo razdajanje za druge, družino, prijatelje, službo, dobrodelnost, itd., brez obzira nase ob zanemarjanju lastnih potreb in želja, slej kot prej pripeljalo do telesne bolezni. Odkrivanje meje med ljubečo pomočjo in brezglavim razdajanjem sebe je zelo pomembno. Skozi odkrivanje in odstranjevanje blokad in omejujočih prepričanj v tej čakri se vračamo na pravo pot, pot ljubezni, najprej do sebe, s tem pa se lastna samopodoba in samospoštovanje začneta prebujati. Ob rasti ljubezni do sebe nam tudi meje, ki jih za svoje dobro včasih moramo postaviti drugim in okolici postajajo vse bolj jasne. 

Odnosi

Kako nas tisto, kar se je dogajalo med stašema, ko smo bili otroci, definira naše sedanje odnose in izbiro partnerjev? Smo sposobni razbrati lekcije, ki nam jih življenje prinaša skupaj z ljudmi, ki prihajajo in odhajajo iz naših življenj? Kakšen je naš odnos do nasprotnega spola, drugega pola naše energije? Smo v svojih partnerskih odnosih zares srečni in znamo reševati probleme in nesoglasja? Naša okolica refleksira našo notranjost, stopimo korak nazaj in si oglejmo kvalitete odnosov v našem življenju, najprej pa začnemo seveda z odnosom, ki ga iz dneva v dan gojimo do sebe. Spremeni sebe in spremenil boš svet. Učimo se zavedanja, katera napačna prepričanja ter škodljive programe nosimo seboj v podzavesti, zaradi katerih ne moremo izstopiti iz kroga slabih in nefunkcionalnih odnosov.

Kdo je človek, kako duša komunicira preko telesa in občutkov

Poleg fizičnega, vidnega in otipljivega telesa našo celoto sestavljajo še podzavest in zavest, ter čustveno, mentalno in duhovno telo. Te ravni ne samo da obstajajo istočasno, ampak se nenehno prepletajo in brez našega vedenja vplivajo ena na drugo. Obravnavati eno raven, brez da bi pogledali, in se zavedali kaj se istočasno dogaja še na ostalih, le redko obrodi sadove za odkrivanje izvornega vzroka neke nastale težave. Npr nesmiselno je, da bi pri motnji na mentalni ravni izključili človekovo čustveno in duševno stanje, prav tako pa tudi okolje in odnose, ki človeka obkrožajo. Te faktorji so nerazdružljivi in s svojim stalnim medsebojnim sodelovanjem omogočajo kompleksnost človeškega obstoja. Prav tako ima smisla pri kronično ponavljajočih se fizičnih težavah raziskati, kaj se pri človeku dogaja na ostalih, enakovredno pomembnih ravneh. Smiselno je tudi graditi in vzpostaviti stik s svojim telesom, saj nam druge ravni skozi telo pošiljajo sporočila o blokadah ali našem napačnem ravnanju. Tem sporočilom z drugo besedo pravimo bolezen. Ko se začnemo najprej bolj zavedati svojega telesa in potem še ostalih plasti, hitreje se začnemo zavedati svojih dejanj in blokad, ki bi lahko vodile v bolezen, na ta način se naučimo sporočilo prebrati, še preden bi doseglo telesno raven. 

Zakaj zbolimo?

Naše telo ima svojo zavest in poskenira popolnoma vse kar doživljamo tekom življenja in tega se običajno sploh ne zavedamo. Naša nepredelana čustvena stanja ustvarjajo blokade v našem telesu, zato tisti del telesa sporoča, da ni pretočen oziroma je v blokadi. Telo nam na tak način sporoča, da živimo mimo sebe, oziroma smo nezavestni, nismo budni. Skozi predavanje začnete razumeti kako čustvovanje vpliva na vaše zdravje. Opremljeni boste s pomembnim znanjem zase in svoje bližnje, skozi konkretne primere boste lažje razumeli kako žalost vpliva na pljuča, skrb na vranico, krivda in obsojanje na želodec, jeza na imunski sistem, užaljenost in prizadetost na trebušno slinavko, strahovi na ledvici. 

Kako izgubljamo energijo?

Največ energijo izgubljamo ob slabem življenjskem slogu, napačnemu razmišljanju, napačnih prepričanjih, ujetostih v stare koncepte. Ko se upiramo, oziroma ko ne sprejemamo bodisi situacij, sebe, ali drugega, ali zakonov, mnenja drugih oseb,… s tem vedno izgubljam energijo. Sprejemanje obstoja nečesa ne pomeni, da se s tem konceptom strinjamo. Energijo izgubljamo tudi, kadar živimo za druge, kadar smo utrujeni in si ne vzamemo časa za počitek. Verjetno ste opazili, da vam pade energija pri stiku z ljudmi, ki imajo zelo nizko raven energije ali pa so ujeti v konstantne težave in se počutijo žrtev in so nezadovoljni z vsem v življenju. Ti ljudje se na podzavestni ravni priklopijo na osebo, ki ima več energije kot oni, in nam jo pijejo, brez da bi se mi tega zavedali. 

Proces za 2. čakro, transformacija podzavestnih vzorcev

Vodim vas skozi proces, v katerem vstopimo v prostor druge čakre, v proces ozaveščanja ter transformiranja vzorcev, ki jih čakra hrani, ter proces meditacije za sproščanje in povezovanje s svojo pravo naravo, ljubeznijo in svetlobo, s svojo dušo, ki se skriva pod plastmi prtljage, ki jo po nepotrebnem akumuliramo in nosimo s seboj kot človek.