Odpuščanje: Kako naj nekomu odpustim, če pa se mi zdi njegovo dejanje krivično?

Včasih se zdi, da je nekdo storil nekaj tako krivičnega, da si zasluži našo jezo, sovraštvo in obsojanje. Vendar pa se moramo zavedati, da odpuščanje ni le darilo drugi osebi, ampak tudi darilo samemu sebi. 

Moje ime je Neli Rep in točno takšne težave sem v zadnjih 30 letih pomagala premagati številnim, ki so prišli k meni na terapije. Zaradi izjemne uspešnosti sem kot karmična diagnostičarka imela več kot 4-mesečno čakalno vrsto za individualne terapije. 

Naj vam zaupam 6 preprostih korakov, ki vam bodo v izjemno pomoč pri premagovanju globoke jeze in sovraštva. 

  1. Sprejmite situacijo

Sprejemanje situacije ne pomeni, da se morate strinjati z njo, lahko jo pa sprejemete takšno kot je, ker je to trenutna realnost! Vseeno pa je to prvi korak k spremembi. Ko sprejmemo situacijo brez čustvene pristrankosti oz. vrednotenja na dobra ali slaba, ampak samo je,  lahko takoj vidimo katere možnosti imamo na voljo za ukrepanje.

  1.  Sprejemanje svojih čustev

Sprejmite svojo jezo, žalost in bolečino. Ne poskušajte zatirati ali ignorirati negativnih čustev, saj to le podaljšuje proces celjenja. Dovolite si čutiti te občutke.

  1. Odpuščanje

Odpuščanje ne pomeni, da nekdo odobrava ali se strinja z dejanjem druge osebe. Prav tako ne pomeni, da pozabimo na krivico. Gre za proces sprejemanja in spuščanja jeze, grenkobe in želje po maščevanju. 

Edina pot do razbremenitve te bolečine je odpuščanje. Dokler ne odpustimo, smo ujetnik bolečine.

  1.  Empatija

Poskusite razumeti, zakaj je druga oseba storila to dejanje. 

To ne pomeni, da morate njihova dejanja opravičevati. Vendar pa razumevanje njihovega vidika lahko pomaga pri spuščanju frustracije. 

Pomislite na različne dejavnike, ki so lahko vplivali na njihovo odločitev. Vzgoja, preteklost in trenutne okoliščine lahko iz človeka potegnejo najslabše.

Poskusite tudi povedati tej osebi kakšno bolečino je to povzročilo v vas in kako se ob tem počutite. 

  1.  Spoznavanje lastnih napak

Nihče ni popoln. Vsak od nas je kdaj zagrešil napako ali povzročil bolečino drugemu človeku. Ko se zavedamo lastnih napak in pomanjkljivosti, postanemo bolj razumevajoči in sočutni do drugih.

  1. Kaj se moramo mi naučiti?

Vprašajte se: “Kaj se moram JAZ naučiti iz te situacije?” 

Poskusite pogledati na stvar nevtralno, kot na nekakšno igro. Ko boste dojeli vašo lekcijo, se vam ta ne bo več ponavljala.

Če želite izvedeti še več o premagovanju jeze in grenkobe ter o pomembnosti odpuščanja za osebno rast, vas vabim, da raziščete 4. modul spletnega tečaja ‘Preporod’.

Ta modul vam bo dal orodja in vpoglede, kako premagati notranje strahove, kako se naučiti odpuščati in kako živeti bolj svobodno življenje.

Ko se naučimo odpustiti, smo močnejši od vseh!

Spletni tečaj Preporod najdete na spodnji povezavi. 

Neli Rep

Brezplačne e-novičke

Vesela bom vaše prijave na moje BREZPLAČNE e-novičke.

Z vami bom delila številne nasvete, obvestila o brezplačnih predavanjih in prihajajočih novih projektih. Veselim se vaše družbe. 

Spletni tečaji in produkti

Si tudi vi želite odkriti skrivnosti vaše karme, preteklih življenj in se znebiti slabih vzorcev?

Želite zaživeti bolj polno življenje, izboljšati svoje osebne in poslovne odnose, spoznati svoj pravi jaz in doseči samoizpolnitev?

Potem spoznajte premišljeno sestavljene spletne tečaje in skrbno izbrane produkte, ki vas bodo vodili na vaši poti osebne rasti!

Doživite svojo transformacijo!

Program - Spletni tečaj Preporod

Spletni tečaj vam omogoča, da s pomočjo karmične diagnostike, metodo Tradicionalne Kitajske medicine ter Aeq metode, temeljito razrešite svoje odnose, tako partnerske, čustvene, poslovne in osebne odnose.

Nudim vam priložnost, da si v življenju zagotovite notranji nadzor nad situacijami in možnost izbire, ter s tem občutek svobode, radosti in rasti.

Svojo neskončno notranjo moč lahko izkoristite le, če vanjo sprva verjamete, potem pa jo skozi proces osvobajanja ozavestite in ta moč tudi postanete.

Da bi lahko svoje polne potenciale ozavestili in zaživeli, pa morate najprej razumeti, kdo ste, po kaj ste na ta svet prišli in kako si lahko pomagate spremeniti življenje.

Drugače povedano, opustit je potrebno lažna prepričanja in potlačene čustvene rane, da se vam lahko razkrije to, kar vi zares ste, vaša resnica.

Šola Neli Rep

Programi so oblikovani na podlagi večletnih izkušenj z vodenjem šole za bioterapevte, vodenjem delavnic karmične diagnostike, predavanj in pisanja člankov ter knjig.

Podlaga so bila teoretična znanja ter praktične izkušnje. Program je namenjen osebam s posebnim potencialom za čutenje in prepoznavanje energij, sposobnostjo empatije in komunikacije z osebami, ki imajo težave kot tudi za vse tiste, katerih delo je povezano z različnimi oblikami izobraževanja, usposabljanja in vzgojnega usmerjanja otrok in odraslih.

Zaželeno je, da so se udeleženci že srečali z naravnimi načini zdravljenja, da poznajo literaturo s tega področja, da so odprti za nova znanja, da so pripravljeni delati in preizkusiti več kot običajno.

Eden pomembnejših ciljev naše šole je prizadevanje za uradno priznanje zdravilstva, kar je vzajemno povezano z usposabljanjem sposobnih terapevtov, ki bodo znotraj svojih pristojnosti znali učinkovito pomagati ljudem na naraven in neškodljiv način.

Ravno tako si želimo demistificirati energijsko zdravljenje, zato temeljni predmet usposabljanja izhaja iz tradicionalnih, v praksi potrjenih zdravilskih metod kot je tradicionalna kitajska medicina.

To omogoča lažje razumevanje naravnega zdravljenja ter povezovanje z dosežki medicine s ciljem združevanja uradne in alternativne medicine v način, ki ga danes imenujemo komplementarna medicina.