Od izčrpanosti do blaženosti: Kako najti ravnotežje v življenju

V današnjem hitrem svetu se pogosto srečujemo z izčrpanostjo, ki izhaja iz številnih dejavnikov, kot so stres, delovne obveznosti, družinske odgovornosti in pomanjkanje časa zase.

Naučite se postavljati meje

Zavrnite dejavnosti in obveznosti, ki niso v skladu z vašimi vrednotami ali pa vam preprosto črpajo energijo. Potrebno je kdaj reči tudi NE. Velikokrat smo ljudje raztreseni na 100 koncev, kar pa povzroči močan izpad energije, ker energijo razpršimo. Naloge si postavimo z realnimi roki in po naših zmožnostih, da ne zaidemo v izgorelost. 

Skrb zase

Skrb zase je bistvena za ohranjanje telesnega, čustvenega in duhovnega počutja. Prednost dajte dejavnostim, ki negujejo vaše telo, um in dušo, kot so vadba, meditacija, potovanja, sprehod v naravi in kakšna dobra tortica.

Uravnotežite delo in prosti čas

Delo je sestavni del življenja, vendar pa moramo najti ravnovesje med delom in prostim časom. Poskrbite, da si boste redno vzeli čas za sprostitev, druženje s prijatelji in družino ter za hobije. Negujte odnose z ljudmi, ki vas navdihujejo in spodbujajo, ter opustite nezdrave odnose, ki vam črpajo energijo. 

Skrbite za svoje telo

Zdravo telo je ključ do blaženosti, zato je pomembno, da redno telovadite, jejte uravnoteženo prehrano in si privoščite dovolj počitka.

Praksa meditacije in dihalnih vaj

Meditacija in dihalne vaje so odlične tehnike za zmanjšanje stresa, izboljšanje koncentracije in povečanje energije. Vzemite si vsak dan nekaj minut za umiritev uma in sprostitev telesa. Z meditacijo npr. vadite prisotnost, ki ustvari prostor med dogodkom in emocijami. Tako se čustveno ne vpletate v vsako izkušnjo. 

Povežite se z naravo

Narava ima zdravilno moč, ki nam pomaga pri iskanju notranjega miru, blaženosti in ravnovesja. Redno se sprehajajte v naravi, občudujte lepoto okolja in vdihnite svež zrak.

Razvijte hvaležnost

Vsak dan si vzemite čas za razmislek o stvareh, za katere ste hvaležni. To vas bo spodbudilo k pozitivnemu razmišljanju in vam pomagalo najti srečo v vsakodnevnih trenutkih.

Poiščite svojo strast

Odkrijte, kaj vas resnično navdušuje in vam prinaša veselje. Ko boste sledili svoji strasti, boste lažje našli izpolnjenost in blaženost v življenju.

Poiščite podporo 

Včasih je koristno poiskati podporo pri terapevtu. Pri premagovanju življenjskih izzivov vas lahko usmerjajo in podpirajo ter vas opremijo z orodji, ki vam olajšajo vašo pot do preobrazbe. 

Še več o tem, kako ubežati pred izčrpanostjo pa najdete v petem modulu spletnega tečaja Preporod.

Modul nosi naslov: Brezpogojno sprejemanje sebe in življenja, opuščanje strahov

Strah pred osamljenostjo, strah, da nas bodo drugi ranili ali čustveno prizadeli oz. izdali ali prevarali je razlog, zaradi česa se bojimo medsebojnih zvez.

Bojimo se obvez in čustvenih ran. Čutimo se nevredne ljubezni, zato se bojimo zavrnitve in potrebujemo stalne potrditve. S to čakro so povezani tudi strah pred izražanjem naklonjenosti, pred lastnimi slabostmi in pred zapuščenostjo.

Prav ta strah in potreba po stalni zunanji potrditvi pa sta pogosto dodatna razloga naše izčrpanosti.

Še več o tem pa v spletnem tečaju Preporod

Neli Rep

Brezplačne e-novičke

Vesela bom vaše prijave na moje BREZPLAČNE e-novičke.

Z vami bom delila številne nasvete, obvestila o brezplačnih predavanjih in prihajajočih novih projektih. Veselim se vaše družbe. 

Spletni tečaji in produkti

Si tudi vi želite odkriti skrivnosti vaše karme, preteklih življenj in se znebiti slabih vzorcev?

Želite zaživeti bolj polno življenje, izboljšati svoje osebne in poslovne odnose, spoznati svoj pravi jaz in doseči samoizpolnitev?

Potem spoznajte premišljeno sestavljene spletne tečaje in skrbno izbrane produkte, ki vas bodo vodili na vaši poti osebne rasti!

Doživite svojo transformacijo!

Program - Spletni tečaj Preporod

Spletni tečaj vam omogoča, da s pomočjo karmične diagnostike, metodo Tradicionalne Kitajske medicine ter Aeq metode, temeljito razrešite svoje odnose, tako partnerske, čustvene, poslovne in osebne odnose.

Nudim vam priložnost, da si v življenju zagotovite notranji nadzor nad situacijami in možnost izbire, ter s tem občutek svobode, radosti in rasti.

Svojo neskončno notranjo moč lahko izkoristite le, če vanjo sprva verjamete, potem pa jo skozi proces osvobajanja ozavestite in ta moč tudi postanete.

Da bi lahko svoje polne potenciale ozavestili in zaživeli, pa morate najprej razumeti, kdo ste, po kaj ste na ta svet prišli in kako si lahko pomagate spremeniti življenje.

Drugače povedano, opustit je potrebno lažna prepričanja in potlačene čustvene rane, da se vam lahko razkrije to, kar vi zares ste, vaša resnica.

Šola Neli Rep

Programi so oblikovani na podlagi večletnih izkušenj z vodenjem šole za bioterapevte, vodenjem delavnic karmične diagnostike, predavanj in pisanja člankov ter knjig.

Podlaga so bila teoretična znanja ter praktične izkušnje. Program je namenjen osebam s posebnim potencialom za čutenje in prepoznavanje energij, sposobnostjo empatije in komunikacije z osebami, ki imajo težave kot tudi za vse tiste, katerih delo je povezano z različnimi oblikami izobraževanja, usposabljanja in vzgojnega usmerjanja otrok in odraslih.

Zaželeno je, da so se udeleženci že srečali z naravnimi načini zdravljenja, da poznajo literaturo s tega področja, da so odprti za nova znanja, da so pripravljeni delati in preizkusiti več kot običajno.

Eden pomembnejših ciljev naše šole je prizadevanje za uradno priznanje zdravilstva, kar je vzajemno povezano z usposabljanjem sposobnih terapevtov, ki bodo znotraj svojih pristojnosti znali učinkovito pomagati ljudem na naraven in neškodljiv način.

Ravno tako si želimo demistificirati energijsko zdravljenje, zato temeljni predmet usposabljanja izhaja iz tradicionalnih, v praksi potrjenih zdravilskih metod kot je tradicionalna kitajska medicina.

To omogoča lažje razumevanje naravnega zdravljenja ter povezovanje z dosežki medicine s ciljem združevanja uradne in alternativne medicine v način, ki ga danes imenujemo komplementarna medicina.