Komunikacija in kakovostni partnerski odnosi: Kako naj bi izgledali in kaj je potrebno za vzpostavitev kakovostnega partnerskega odnosa?

Za kakovosten partnerski odnos je komunikacija ključnega pomena. Pogosto se zgodi, da nas način komuniciranja, ki smo ga prevzeli iz svoje primarne družine, ovira pri vzpostavljanju zdravih in ljubečih odnosov. Da bi dosegli spremembo, se moramo na novo naučiti komunicirati s svojim partnerjem.

Vzorci iz otroštva

Vzorci, ki smo jih opazovali v otroštvu – zlasti odnos med mamo in očetom – močno vplivajo na naše razumevanje in pričakovanja partnerskih odnosov. Ti vzorci se pogosto nezavedno prenašajo iz generacije v generacijo, zato je ključnega pomena, da se zavedamo njihovega vpliva in se po potrebi odločimo za spremembo svojega pristopa do partnerskih odnosov.

Izražajte svoje občutke

Prvi korak k boljši komunikaciji je, da začnemo izražati svoje občutke, želje, potrebe in meje. To je treba storiti na miren in odločen način. Le tako bo naš partner sposoben razumeti naše potrebe. Hkrati pa se moramo naučiti tudi poslušati in razumeti partnerjeve potrebe ter občutke.

Pomembno je tudi, da se zavedamo svojih čustev in jih začnemo upoštevati. V naši družbi so čustva pogosto zanemarjena, zato se moramo naučiti prepoznati in spoštovati svoj čustveni spekter. To lahko storimo tako, da se premaknemo iz svoje glave v srce, kjer ležijo pravi odgovori.

Način komunikacije

Spremembe v načinu komuniciranja in izražanja se ne zgodijo čez noč, zato je vztrajnost ključnega pomena. Postopoma se bomo izurili v boljši komunikaciji in s tem omogočili večjo svobodo v izražanju in razumevanju sebe ter svojega partnerja. Ta preobrazba bo okrepila našo notranjo moč in podporo ter nam omogočila živeti življenje, ki si ga v resnici želimo in zaslužimo.

Na čem bi moral temeljiti partnerski odnos

Partnerski odnos naj bi temeljil na medsebojnem spoštovanju, ljubezni in podpori, ne pa na tekmovalnosti, občutku nadvlade ali poniževanju drugega. Ko se odnos spremeni v bitko, v kateri partnerja poskušata dokazati svoj prav in ponižati drugega, se izgubi bistvo zdravega in srečnega partnerskega odnosa.

V takšnih situacijah je pomembno, da se oseba zave svojih vedenjskih vzorcev in razume, da tovrstno ravnanje izvira iz lastnih negotovosti, nizke samopodobe in pomanjkanja samozavesti. Namesto da bi se osredotočali na napake in pomanjkljivosti partnerja, bi morali svojo energijo usmeriti v lastno osebno rast, samozavedanje in razvoj. Če smo samozavestni ter imamo dobro samopodobo, potem so za nas takšni načini komunikacije, kjer partnerja ponižujemo, v celoti nesprejemljivi.

Podpiranje drug drugega

Za vzpostavitev zdravega in uravnoteženega partnerskega odnosa je pomembno, da se partnerja osredotočita na komunikacijo, empatijo in medsebojno razumevanje. Namesto da se poskušata dokazati drug drugemu, bi morala delati skupaj kot ekipa, spoštovati različna mnenja in se truditi razumeti ter podpirati drug drugega.

Tako se lahko izognemo nepotrebnim konfliktom, ki izvirajo iz lastnih negotovosti, in se osredotočimo na gradnjo močnejše, ljubeče in podporne zveze, ki bo obema partnerjema omogočala rast, razvoj in izpolnjenost.

Priložnost za skupno rast

Partnerski ali zakonski odnos predstavlja priložnost za rast, razvoj in zdravljenje globokih čustvenih ran iz otroštva. Namesto da bi partnerja iskala krivca za svoje nezadovoljstvo, bi se morala osredotočiti na razumevanje lastnih potreb, strahov in vzorcev, ki izvirajo iz preteklih izkušenj.

Vzpostavitev povezave med partnerjema

Učenje zaupanja in ranljivosti v odnosu je ključnega pomena za vzpostavitev močne povezave med partnerjema. To zahteva priznanje lastnih omejitev, misli, čustev in dobrin ter sprejemanje drug drugega v vsej svoji raznolikosti. Pomembno je spoznanje, da so partnerski odnosi nekakšen odsev prvotnih odnosov s starši ali bližnjimi osebami, kar ponuja priložnost za globoko zdravljenje in osebno preobrazbo.

Še več o tem, kako izboljšati komunikacijo in vzpostaviti izpopolnjujoče in zdrave partnerske odnose pa izveste v tretjem modulu spletnega tečaja “Preporod” z naslovom “Lastna vrednost in partnerski odnosi”.

Ta modul vam bo ponudil poglobljene vpoglede in praktične nasvete za krepitev vaših odnosov.

Več informacij o tem modulu in celotnem tečaju “Preporod” najdete na spodnji povezavi.

Neli Rep

Brezplačne e-novičke

Vesela bom vaše prijave na moje BREZPLAČNE e-novičke.

Z vami bom delila številne nasvete, obvestila o brezplačnih predavanjih in prihajajočih novih projektih. Veselim se vaše družbe. 

Spletni tečaji in produkti

Si tudi vi želite odkriti skrivnosti vaše karme, preteklih življenj in se znebiti slabih vzorcev?

Želite zaživeti bolj polno življenje, izboljšati svoje osebne in poslovne odnose, spoznati svoj pravi jaz in doseči samoizpolnitev?

Potem spoznajte premišljeno sestavljene spletne tečaje in skrbno izbrane produkte, ki vas bodo vodili na vaši poti osebne rasti!

Doživite svojo transformacijo!

Program - Spletni tečaj Preporod

Spletni tečaj vam omogoča, da s pomočjo karmične diagnostike, metodo Tradicionalne Kitajske medicine ter Aeq metode, temeljito razrešite svoje odnose, tako partnerske, čustvene, poslovne in osebne odnose.

Nudim vam priložnost, da si v življenju zagotovite notranji nadzor nad situacijami in možnost izbire, ter s tem občutek svobode, radosti in rasti.

Svojo neskončno notranjo moč lahko izkoristite le, če vanjo sprva verjamete, potem pa jo skozi proces osvobajanja ozavestite in ta moč tudi postanete.

Da bi lahko svoje polne potenciale ozavestili in zaživeli, pa morate najprej razumeti, kdo ste, po kaj ste na ta svet prišli in kako si lahko pomagate spremeniti življenje.

Drugače povedano, opustit je potrebno lažna prepričanja in potlačene čustvene rane, da se vam lahko razkrije to, kar vi zares ste, vaša resnica.

Šola Neli Rep

Programi so oblikovani na podlagi večletnih izkušenj z vodenjem šole za bioterapevte, vodenjem delavnic karmične diagnostike, predavanj in pisanja člankov ter knjig.

Podlaga so bila teoretična znanja ter praktične izkušnje. Program je namenjen osebam s posebnim potencialom za čutenje in prepoznavanje energij, sposobnostjo empatije in komunikacije z osebami, ki imajo težave kot tudi za vse tiste, katerih delo je povezano z različnimi oblikami izobraževanja, usposabljanja in vzgojnega usmerjanja otrok in odraslih.

Zaželeno je, da so se udeleženci že srečali z naravnimi načini zdravljenja, da poznajo literaturo s tega področja, da so odprti za nova znanja, da so pripravljeni delati in preizkusiti več kot običajno.

Eden pomembnejših ciljev naše šole je prizadevanje za uradno priznanje zdravilstva, kar je vzajemno povezano z usposabljanjem sposobnih terapevtov, ki bodo znotraj svojih pristojnosti znali učinkovito pomagati ljudem na naraven in neškodljiv način.

Ravno tako si želimo demistificirati energijsko zdravljenje, zato temeljni predmet usposabljanja izhaja iz tradicionalnih, v praksi potrjenih zdravilskih metod kot je tradicionalna kitajska medicina.

To omogoča lažje razumevanje naravnega zdravljenja ter povezovanje z dosežki medicine s ciljem združevanja uradne in alternativne medicine v način, ki ga danes imenujemo komplementarna medicina.