Kaj so čakre in kako delujejo?

Čakre so psihoenergijski centri v človeškem telesu, ki igrajo ključno vlogo pri uravnavanju našega fizičnega, čustvenega, duševnega in duhovnega zdravja.

Kadar so naše čakre pretočne, smo zdravi in polni energije. Kadar imamo na njih blokade, pa ustvarjamo pogoj za bolezen.

Čakre so nevidni energijski centri v človeškem telesu, ki se nahajajo vzdolž hrbtenice, od trtice do vrha glave. 

Beseda “čakra” izhaja iz sanskrta in pomeni “kolo” ali “vrtinec”, kar odraža prepričanje, da je energija v čakrah v stalnem gibanju in kroženju. 

Skupno je sedem glavnih čaker, vsaka pa je povezana z določenimi vidiki našega fizičnega in duševnega zdravja.

Korenska čakra: Nahaja se na dnu hrbtenice in je povezana z našimi osnovnimi potrebami, kot so hrana, zavetje in varnost. Je sedež družine in preteklih izkušenj. Tukaj se oblikuje samozavest, identiteta, pogum, prizemljenost, vitalnost, odločnost.

Spolna čakra: Nahaja se pod popkom in je povezana z našimi čustvi, spolnostjo in ustvarjalnostjo. Je središče dveh – jina in janga, moškega in ženskega principa. Ta čakra predstavlja sedež telesnosti, čutnosti in odnosa do sebe in drugih, radost do življenja, kreativnost. Vpliva na spolno življenje in količino spolnosti. 

Sončni pletež:  Nahaja se nad popkom in je povezana z našo osebno močjo, samozavestjo in odločnostjo. 

Srčna čakra: Nahaja se v središču prsnega koša in je povezana z ljubeznijo, sočutjem in medosebnimi odnosi. Ta čakra povezuje fizično z duhovnim in omogoča povezovanje z resnico – zavestjo. Predstavlja prehod med prvimi tremi čakrami v višje oziroma subtilnejše vibracije. 

Grlena čakra: Nahaja se v predelu grla in je povezana z našo komunikacijo, izražanjem in resnico. Je posrednik med čustvi in razumom. Če imamo blokade na drugih čakrah, se te skozi to čakro izražajo kot stare zamere ali projeciranje krivde.

Tretje oko ali čelna čakra: Nahaja se na sredini čela, med obrvmi, in je povezana z intuicijo, modrostjo in duhovnim zavedanjem. Je sedež intuicije, vizualnega dojemanja, domišljije in jasnovidnosti. Nadzoruje vse ostale čakre.

Kronska čakra: Nahaja se na vrhu glave in je povezana z našo povezanostjo z višjim zavedanjem, duhovnostjo in božanskim.  Vodilo te čakre je: Živi v sedanjem trenutku. 

Tukaj se kanalizira energija vesolja. Ta čakra je povezana z višjo zavestjo, s samim izvorom. Je sedež duha, središče življenja in čistega zavedanja. 

Delovanje čaker je osredotočeno na pretok energije skozi človeško telo in uravnavanje različnih vidikov našega zdravja in dobrega počutja. Vsaka od sedmih glavnih čaker je povezana z določenimi organi, živčnimi pleksi, energijskimi nivoji in čustvi. 

Zdrav pretok energije med čakrami je ključnega pomena za uravnoteženo življenje in duhovno rast.

V spletnem tečaju “Preporod” se še globje poglobimo v razumevanje in delo s čakrami.

To vam omogoča, da bolje razumete svojo energijo in kako le-ta vpliva na vaše življenje.

Tečaj ponuja vpogled v to, kako lahko uravnotežene čakre prispevajo k večji čustveni, telesni in duhovni harmoniji. S praktičnimi vajami in tehnikami boste lahko izboljšali svoje počutje in dosegli globlje razumevanje samih sebe.

Spletni tečaj Preporod najdete na spodnji povezavi. 

Neli Rep

Brezplačne e-novičke

Vesela bom vaše prijave na moje BREZPLAČNE e-novičke.

Z vami bom delila številne nasvete, obvestila o brezplačnih predavanjih in prihajajočih novih projektih. Veselim se vaše družbe. 

Spletni tečaji in produkti

Si tudi vi želite odkriti skrivnosti vaše karme, preteklih življenj in se znebiti slabih vzorcev?

Želite zaživeti bolj polno življenje, izboljšati svoje osebne in poslovne odnose, spoznati svoj pravi jaz in doseči samoizpolnitev?

Potem spoznajte premišljeno sestavljene spletne tečaje in skrbno izbrane produkte, ki vas bodo vodili na vaši poti osebne rasti!

Doživite svojo transformacijo!

Program - Spletni tečaj Preporod

Spletni tečaj vam omogoča, da s pomočjo karmične diagnostike, metodo Tradicionalne Kitajske medicine ter Aeq metode, temeljito razrešite svoje odnose, tako partnerske, čustvene, poslovne in osebne odnose.

Nudim vam priložnost, da si v življenju zagotovite notranji nadzor nad situacijami in možnost izbire, ter s tem občutek svobode, radosti in rasti.

Svojo neskončno notranjo moč lahko izkoristite le, če vanjo sprva verjamete, potem pa jo skozi proces osvobajanja ozavestite in ta moč tudi postanete.

Da bi lahko svoje polne potenciale ozavestili in zaživeli, pa morate najprej razumeti, kdo ste, po kaj ste na ta svet prišli in kako si lahko pomagate spremeniti življenje.

Drugače povedano, opustit je potrebno lažna prepričanja in potlačene čustvene rane, da se vam lahko razkrije to, kar vi zares ste, vaša resnica.

Šola Neli Rep

Programi so oblikovani na podlagi večletnih izkušenj z vodenjem šole za bioterapevte, vodenjem delavnic karmične diagnostike, predavanj in pisanja člankov ter knjig.

Podlaga so bila teoretična znanja ter praktične izkušnje. Program je namenjen osebam s posebnim potencialom za čutenje in prepoznavanje energij, sposobnostjo empatije in komunikacije z osebami, ki imajo težave kot tudi za vse tiste, katerih delo je povezano z različnimi oblikami izobraževanja, usposabljanja in vzgojnega usmerjanja otrok in odraslih.

Zaželeno je, da so se udeleženci že srečali z naravnimi načini zdravljenja, da poznajo literaturo s tega področja, da so odprti za nova znanja, da so pripravljeni delati in preizkusiti več kot običajno.

Eden pomembnejših ciljev naše šole je prizadevanje za uradno priznanje zdravilstva, kar je vzajemno povezano z usposabljanjem sposobnih terapevtov, ki bodo znotraj svojih pristojnosti znali učinkovito pomagati ljudem na naraven in neškodljiv način.

Ravno tako si želimo demistificirati energijsko zdravljenje, zato temeljni predmet usposabljanja izhaja iz tradicionalnih, v praksi potrjenih zdravilskih metod kot je tradicionalna kitajska medicina.

To omogoča lažje razumevanje naravnega zdravljenja ter povezovanje z dosežki medicine s ciljem združevanja uradne in alternativne medicine v način, ki ga danes imenujemo komplementarna medicina.