Kaj je stres in kako vpliva na naše telo?

Kadar smo pod vplivom stresa nimamo več dobre povezave s seboj, telo odvzame energijo možganom, imunskemu in prebavnemu sistemu in jih menja v stresni hormon. Stresni hormoni sicer povečujejo energijo, ampak jo morajo nekje vzeti. Ko je telo dalj časa v stresu ali vsak dan v stresu, ne deluje več optimalno fiziološko.

Stres je lahko fizični – telesni – lahko se zgodi da imamo prometno nesrečo, da smo se fizično izčrpali preko meje, ko se organizem ne regenerira več sproti. Npr. otroci se igrajo ko nori npr. dve uri, nato se bodo pa usedli, ulegli,… ker imajo zaščitni organizem, otrok bo tekel dokler mu paše, po tem pa ne več. Odrasli pa – sploh športniki – gredo vsak dan več in dlje in se primerjajo s prijatelji in tekmujejo in se zgarajo do nule da to dosežejo, in ga vsi, na koncu celo mediji označujejo za junaka, – kar pa vsekakor zase ni, ker se žene preko vseh svojih zmožnosti.

Stres je lahko čustveni. Kadar smo zelo prizadeti, zaradi nečesa, kar nas je prizadelo od zunaj. Drugi nas ne morejo prizadeti, ker se obnašajo kot se, vprašanje pa je, kako se mi odzivamo na stresno situacijo. Lahko pa zamahnemo z roko in nam ni mar, in ne bomo prizadeti. Odvisen je naš odziv na situacijo.

Kemični stres – je lahko hrana, droga, alkohol,… organizem se mora od tega obnoviti. Če pojemo pokvarjeno hrano, se aktivira cel naš sistem, da izloči to hrano. Posledice so, ali gre dol, ali gor, ali pa istočasno, lahko bi rekli da imamo vertikalni prepih, kjer nas prepuca/prečisti vsega tega, ker je telo v stresu.

Stres je lahko škodljiv, ali pa koristen.

V manjši meri je lahko in je koristen. Športnik npr. mora, če želi napredovati, (rekreativec ni pod stresom, ker se drži tega, koliko mu je ugodno) mora vedno nekoliko preobremeniti organizem, malo, toliko, da se lahko regenerira do naslednjega dne in organizem bo na podlagi tega delnega stresa odreagiral tako, da bo organizem malenkost premaknil njegove sposobnosti, da bo naslednji dan lahko dosegal boljše rezultate.

Škodljiv stres pa postane tudi nekoristen stres, kadar ga je preveč, kadar traja vsak dan in k temu, da se obremenimo fizično, čustveno in zraven tega še razmišljam o tem kaj se nam je zgodilo in to govorim še drugim ljudem kaj se nam je zgodilo, in dalj časa trajajoči stres – vsak dan zaustavim imunski sistem, ker sem mu vzel energijo, da zaustavim prebavni sistem, ker sem mu vzel energijo, da zaustavim sistem za delitev celic – za rast in telo sčasoma zboli. Problem je, da ne moremo biti hkrati v režimu izziva in režimu destruktivnega stresa. Večina bolezni danes je psihosomatskega izvora in je stres tisti, ki vpliva na naše težave (kar 70 ali 80% stresne situacije ).

Več o stresu in vplivu le tega na naše telo se lahko naučite v sklopu Spletnega tečaja Preporod:

Program - Spletni tečaj Preporod

Skozi pet mesečno strokovno vodenje in podporo se bomo naučili razumeti zakon karme,spoznavali se bomo s kozmičnimi zakoni, kako deluje um in kako kultivirati misli, zavest, podzavest in nadzavest. Učili se bomo prepoznavati ujetosti v svoje vzorce, odvisnosti, programe itd. Samopoznavanje je zelo pomembno, ker le tako lahko sledimo svojemu srcu, intuiciji, ter smo pripravljeni narediti v svojem življenju korak k sebi in se počutiti svobodno. Marsikaj starega, neuporabnega in škodljivega bo odšlo iz našega življenja, ogromno čustvene navlake, zgolj zato, da bomo lahko spoznali potencial kreatorja v nas samih in začeli konstruktivno delovati. Na praktičen način vas želim popeljati k razrešavanju svojih ujetosti. Aktivno boste sodelovali pri učenju, čiščenju podzavesti in kreiranju svojega življenja, predvsem pa boste obvladovali tehnike samozdravljenja in situacij, ki jih doslej niste zmogli ali znali.

Šola Neli Rep

Programi so oblikovani na podlagi večletnih izkušenj z vodenjem šole za bioterapevte, vodenjem delavnic karmične diagnostike, predavanj in pisanja člankov ter knjig. Podlaga so bila teoretična znanja ter praktične izkušnje. Program je namenjen osebam s posebnim potencialom za čutenje in prepoznavanje energij, sposobnostjo empatije in komunikacije z osebami, ki imajo težave kot tudi za vse tiste, katerih delo je povezano z različnimi oblikami izobraževanja, usposabljanja in vzgojnega usmerjanja otrok in odraslih. Zaželeno je, da so se udeleženci že srečali z naravnimi načini zdravljenja, da poznajo literaturo s tega področja, da so odprti za nova znanja, da so pripravljeni delati in preizkusiti več kot običajno. Eden pomembnejših ciljev naše šole je prizadevanje za uradno priznanje zdravilstva, kar je vzajemno povezano z usposabljanjem sposobnih terapevtov, ki bodo znotraj svojih pristojnosti znali učinkovito pomagati ljudem na naraven in neškodljiv način. Ravno tako si želimo demistificirati energijsko zdravljenje, zato temeljni predmet usposabljanja izhaja iz tradicionalnih, v praksi potrjenih zdravilskih metod kot je tradicionalna kitajska medicina. To omogoča lažje razumevanje naravnega zdravljenja ter povezovanje z dosežki medicine s ciljem združevanja uradne in alternativne medicine v način, ki ga danes imenujemo komplementarna medicina.