Kaj je stres in kako vpliva na naše telo?

Kadar smo pod vplivom stresa nimamo več dobre povezave s seboj, telo odvzame energijo možganom, imunskemu in prebavnemu sistemu in jih menja v stresni hormon. Stresni hormoni sicer povečujejo energijo, ampak jo morajo nekje vzeti. Ko je telo dalj časa v stresu ali vsak dan v stresu, ne deluje več optimalno fiziološko.

Stres je lahko fizični – telesni – lahko se zgodi da imamo prometno nesrečo, da smo se fizično izčrpali preko meje, ko se organizem ne regenerira več sproti. Npr. otroci se igrajo ko nori npr. dve uri, nato se bodo pa usedli, ulegli,… ker imajo zaščitni organizem, otrok bo tekel dokler mu paše, po tem pa ne več. Odrasli pa – sploh športniki – gredo vsak dan več in dlje in se primerjajo s prijatelji in tekmujejo in se zgarajo do nule da to dosežejo, in ga vsi, na koncu celo mediji označujejo za junaka, – kar pa vsekakor zase ni, ker se žene preko vseh svojih zmožnosti.

Stres je lahko čustveni. Kadar smo zelo prizadeti, zaradi nečesa, kar nas je prizadelo od zunaj. Drugi nas ne morejo prizadeti, ker se obnašajo kot se, vprašanje pa je, kako se mi odzivamo na stresno situacijo. Lahko pa zamahnemo z roko in nam ni mar, in ne bomo prizadeti. Odvisen je naš odziv na situacijo.

Kemični stres – je lahko hrana, droga, alkohol,… organizem se mora od tega obnoviti. Če pojemo pokvarjeno hrano, se aktivira cel naš sistem, da izloči to hrano. Posledice so, ali gre dol, ali gor, ali pa istočasno, lahko bi rekli da imamo vertikalni prepih, kjer nas prepuca/prečisti vsega tega, ker je telo v stresu.

Stres je lahko škodljiv, ali pa koristen.

V manjši meri je lahko in je koristen. Športnik npr. mora, če želi napredovati, (rekreativec ni pod stresom, ker se drži tega, koliko mu je ugodno) mora vedno nekoliko preobremeniti organizem, malo, toliko, da se lahko regenerira do naslednjega dne in organizem bo na podlagi tega delnega stresa odreagiral tako, da bo organizem malenkost premaknil njegove sposobnosti, da bo naslednji dan lahko dosegal boljše rezultate.

Škodljiv stres pa postane tudi nekoristen stres, kadar ga je preveč, kadar traja vsak dan in k temu, da se obremenimo fizično, čustveno in zraven tega še razmišljam o tem kaj se nam je zgodilo in to govorim še drugim ljudem kaj se nam je zgodilo, in dalj časa trajajoči stres – vsak dan zaustavim imunski sistem, ker sem mu vzel energijo, da zaustavim prebavni sistem, ker sem mu vzel energijo, da zaustavim sistem za delitev celic – za rast in telo sčasoma zboli. Problem je, da ne moremo biti hkrati v režimu izziva in režimu destruktivnega stresa. Večina bolezni danes je psihosomatskega izvora in je stres tisti, ki vpliva na naše težave (kar 70 ali 80% stresne situacije ).

Še več o stresu, o tem, kako vpliva na telo in predvsem kako ga premagati, najdete v spletnem tečaju Preporod.

Ta tečaj vas bo podučil o tehnikah za obvladovanje stresa in vam omogočil boljše razumevanje vašega telesa, kar vam lahko pomaga vzpostaviti večjo harmonijo v vašem življenju. 

Preporod vsebuje tudi številne meditacije in vodene transformativne procese, ki vam bodo prav tako pomagali pri obvladovanju stresa. 

Spletni tečaj Preporod najdete na spodnji povezavi. 

Neli Rep

Brezplačne e-novičke

Vesela bom vaše prijave na moje BREZPLAČNE e-novičke.

Z vami bom delila številne nasvete, obvestila o brezplačnih predavanjih in prihajajočih novih projektih. Veselim se vaše družbe. 

Spletni tečaji in produkti

Si tudi vi želite odkriti skrivnosti vaše karme, preteklih življenj in se znebiti slabih vzorcev?

Želite zaživeti bolj polno življenje, izboljšati svoje osebne in poslovne odnose, spoznati svoj pravi jaz in doseči samoizpolnitev?

Potem spoznajte premišljeno sestavljene spletne tečaje in skrbno izbrane produkte, ki vas bodo vodili na vaši poti osebne rasti!

Doživite svojo transformacijo!

Program - Spletni tečaj Preporod

Spletni tečaj vam omogoča, da s pomočjo karmične diagnostike, metodo Tradicionalne Kitajske medicine ter Aeq metode, temeljito razrešite svoje odnose, tako partnerske, čustvene, poslovne in osebne odnose.

Nudim vam priložnost, da si v življenju zagotovite notranji nadzor nad situacijami in možnost izbire, ter s tem občutek svobode, radosti in rasti.

Svojo neskončno notranjo moč lahko izkoristite le, če vanjo sprva verjamete, potem pa jo skozi proces osvobajanja ozavestite in ta moč tudi postanete.

Da bi lahko svoje polne potenciale ozavestili in zaživeli, pa morate najprej razumeti, kdo ste, po kaj ste na ta svet prišli in kako si lahko pomagate spremeniti življenje.

Drugače povedano, opustit je potrebno lažna prepričanja in potlačene čustvene rane, da se vam lahko razkrije to, kar vi zares ste, vaša resnica.

Šola Neli Rep

Programi so oblikovani na podlagi večletnih izkušenj z vodenjem šole za bioterapevte, vodenjem delavnic karmične diagnostike, predavanj in pisanja člankov ter knjig.

Podlaga so bila teoretična znanja ter praktične izkušnje. Program je namenjen osebam s posebnim potencialom za čutenje in prepoznavanje energij, sposobnostjo empatije in komunikacije z osebami, ki imajo težave kot tudi za vse tiste, katerih delo je povezano z različnimi oblikami izobraževanja, usposabljanja in vzgojnega usmerjanja otrok in odraslih.

Zaželeno je, da so se udeleženci že srečali z naravnimi načini zdravljenja, da poznajo literaturo s tega področja, da so odprti za nova znanja, da so pripravljeni delati in preizkusiti več kot običajno.

Eden pomembnejših ciljev naše šole je prizadevanje za uradno priznanje zdravilstva, kar je vzajemno povezano z usposabljanjem sposobnih terapevtov, ki bodo znotraj svojih pristojnosti znali učinkovito pomagati ljudem na naraven in neškodljiv način.

Ravno tako si želimo demistificirati energijsko zdravljenje, zato temeljni predmet usposabljanja izhaja iz tradicionalnih, v praksi potrjenih zdravilskih metod kot je tradicionalna kitajska medicina.

To omogoča lažje razumevanje naravnega zdravljenja ter povezovanje z dosežki medicine s ciljem združevanja uradne in alternativne medicine v način, ki ga danes imenujemo komplementarna medicina.